Galatasaray Lisesi robotik takımımız ile Galatasaray Üniversite' sini ziyaret ettik.
2023-10-31

Galatasaray Lisesi robotik takımımız ile Galatasaray Üniversite' sini ziyaret ettik.

GSÜ robotik kulübü danışman hocamız Dr. Ahmet Teoman Naskali ve endüstri mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan Feyzioğlu katılımları ile kardeşlerimizin uluslararası yarışmalara hazırlık çalışmaları üzerine toplantımız oldu.

Toplantı sonrasında, 

GSL ve GSÜ robotik takımlarının birlikte projeler üretmek üzere sıklıkla ve düzenli olarak bir araya gelmeleri 

GSL robotik takımındaki kardeşlerimizin teknik gelişimleri için Teoman hocamızdan destek almaları

Derneğimizin projelerinden olan GSK stad alanında bir robotik atölyesi kurulması projesine lisemiz ve üniversitemiz robotik kulüplerinin katkı vermesi

plan ve programa bağlanmıştır.

 

Galatasaray Lisesi öğrenci kardeşlerimizin kurduğu robotik takımını destekliyoruz. Uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar ile gururlandığımız kardeşlerimizin çıktıkları yolda yanlarındayız.

 
 

Robotik; robotların tasarımı, üretimi ve kullanımını içeren bir bilim dalıdır. Makine, elektronik, bilgisayar, yazılım, endüstri ve kalite mühendisliklerinin ortak çalışma alanıdır. Globalleşen dünyada insan hayatıyla bütünleşmiş ve bir spor dalı olarak kabul edilmeye başlamıştır.

 

Galatasaray Robotics, bir süredir Galatasaray Lisesi Robotik ve Kodlama Kulübü bünyesinde çalışarak il ve ülke genelinde birtakım yarışmalarda yarışarak ödüller kazanmış ve ilk defa 2023 sezonunda FIRST Robotics Competition (FRC) yarışmasında yarışmış olan #9020 takım numaralı FRC takımıdır. Takım üyelerimiz, merkezi sınavdaki ve robotik yarışmalarındaki başarılarıyla kendilerini kanıtlamış ve yatılı bir okulda okumanın doğal sonuçları gereği Türkiye'nin farklı illerinden gelmiştir. Kendilerini STEM alanlarında geliştirmek ve profesyonel hayata geçişten önce deneyim kazanmak isteyen lise öğrencileridir.

 

FRC, uluslararası alanda tanınırlığı oldukça yüksek olan, prestijli bir liseler arası robotik yarışmasıdır. Bu yarışma kapsamında takımlar her yıl belirlenen tema ve görevi göz önünde bulundurarak endüstriyel robotlar inşa ederler ve sosyal projeler ortaya koyarlar. 2023 yılında Dünya genelinde 30'dan fazla ülkeden 4.000'den fazla takım ve yaklaşık 100.000 öğrenci katılmıştır.

 

ÖDÜLLERİMİZ:

 

2022 – Metro İstanbul Raylı Sistemler Yarışması – 3’üncülük Ödülü

2022 – FRC Rapid React Pendik Off-Season – Rookie Inspiration Award

2023 – FRC Charged Up Haliç Regional – Rookie Inspiration Award

2023 – FRC Charged Up Robocube Off-Season – Highest Rookie Seed Award